Nieuwbouw muren verven

Wanneer uw nieuwbouwwoning is opgeleverd, kunt u niet wachten om snel aan de slag te gaan en er echt een thuis van te maken. Onderdeel daarvan is onder meer de afwerking van de muren. In vaktermen worden de muren van een nieuwbouwhuis behangklaar afgeleverd en dat betekent werk aan de winkel alvorens u de bank ertegenaan kunt zitten of fotolijsten kunt ophangen. Er zijn verschillende manieren om deze af te werken. Denk hierbij aan direct schilderen, eerst behangen en dan schilderen of stucen en schilderen. Er zijn dus veel denkbare opties en iedere optie heeft zijn voordelen en nadelen. Wij nemen u mee in de wereld van nieuwbouwmuren verven en helpen u bij het kiezen van de beste optie voor uw nieuwe woning.

Nieuwbouwwoning muren keuken schilderen

Wanneer kan je beginnen met schilderen?

De muren van een nieuwbouwwoning zijn egaal, maar verre van gebruiksklaar. Op de vraag wanneer u deze kunt schilderen, is het belangrijk om rekening te houden met het “zetten” van de nieuwbouwwoning. Met zetten bedoelen we dat er beweging is in de wanden, plafonds en de vloer. Wanneer stucwerk direct op de muren wordt aangebracht, kan het zijn dat deze door het werken na verloop van tijd scheuren vertoont. Deze zijn netjes weg te werken, maar brengen wel extra werk met zich mee. Vaak wordt er gekozen voor glasvliesbehang wat deze scheuren kan opvangen. Wanneer de muren gestuct of voorzien zijn van behang, kan er direct overheen worden geschilderd. Na oplevering kan er dus relatief snel worden begonnen met schilderen. Uiteraard treffen onze schilders hier wel de juiste maatregelen voor zoals bijvoorbeeld het voorstrijken, ook wel impregneren genoemd, van de wanden.

Welke afwerkingen zijn er voor nieuwbouw muren?

Behangklare muren hebben niet de looks die u voor zich ziet wanneer u denkt aan een prachtige nieuwe woning waarin u veel tijd zal gaan doorbrengen. Er zijn verschillende manieren om nieuwbouwmuren af te werken. Zo kunt u gaan voor direct schilderen. Hiervoor werkt u de oneffenheden weg, strijkt u de wanden voor en voorziet u de wanden van een kleur. Dit is een optie wanneer u de periode van het “werken” van de woning wilt overbruggen. Naast direct schilderen kunt u kiezen voor behang. Het voordeel van behang is dat dit in ieder motief verkrijgbaar is, in vrijwel elk denkbaar patroon en strak stucwerk kan benaderen zonder dat het hinder ondervindt van mogelijke scheuren in de wanden zelf. Als laatste is er stucwerk. Het grote voordeel van stucwerk is dat het een mooi geheel vormt en bij beschadigingen ook makkelijker en mooier kan worden hersteld. Laat u geheel vrijblijvend adviseren wat voor uw situatie het beste is om te kiezen.

Nieuwbouwwoning slaapkamer schilderen
Nieuwbouwwoning woonkamer schilderen

Kunnen muren nieuwbouwwoning direct worden geverfd?

De muren van een nieuwbouwwoning kunnen direct worden geverfd, alleen de vraag is of dit het gewenste eindresultaat zal hebben. Vaak hebben deze gaatjes en scheuren en is een mooi geheel creëren een uitdaging. Wanneer kunt u ervoor kiezen om de wanden wel direct te schilderen? Dit kan uit kostenoverweging zijn of om de tijd te overbruggen waarin de woning zich nog gaat zetten. Direct verven is dus mogelijk, alleen is het wel belangrijk dat de wanden goed droog zijn. De periode (winter of zomer) wanneer de woning wordt opgeleverd kan hier invloed op hebben. Wanneer deze goed uitgedroogd zijn, kan het schilderen beginnen. Zorg dat alle oneffenheden zijn weggewerkt, de wanden goed voorbehandeld zijn en kies een kleur die aansluit op de rest van het interieur. Ons advies is echter om te kiezen voor een behang of nieuwbouw stucwerk.

Uitbesteden van uw schilderwerk

Bij Schildersbedrijf Dubru zijn wij helemaal thuis in het schilderen van nieuwe woningen; uw toekomstige thuis. Onze ruime ervaring zorgt ervoor dat wij u een perfect eindresultaat kunnen garanderen. Naast het daadwerkelijk schilderen van de woning, begeleiden wij u ook in de weg hiernaartoe. In onze showroom kunt u met behulp van kleurenstalen kijken welke kleur het beste past bij uw interieur. Speciale lampen en accessoires helpen u hierbij. Op basis van uw wensen en behoeften zullen onze adviseurs u adviseren qua type verf, maar ook de afwerking die wij adviseren. Want naast binnenschilderwerk, doen wij ook behangen en stucwerk. Wij zorgen ervoor dat u echt zorgeloos kunt wonen.

Binnenschilder kosten

ALTIJD DE BESTE PRIJS

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij komen graag bij u langs om uw aanvraag te bespreken en de situatie te bekijken. Tevens geïnteresseerd in andere diensten? U kunt hieronder aanvinken in welke dienst(en) u geïnteresseerd bent. Wij zien uw aanvraag graag tegemoet.

Dienst(en) *

Bijlage

Voeg documenten of foto's toe die van toepassing zijn voor uw offerte.

Contactinformatie

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust en laat u persoonlijk adviseren door onze specialisten.

Telefoonnummer:
070 – 260 00 37

Openingstijden:
Ma: 9:00 – 17:00
Di: 9:00 – 17:00
Wo: 9:00 – 17:00
Do: 9:00 – 17:00
Vr: 9:00 – 17:00
Za: Gesloten
Zo: Gesloten

Ons adres:
Ruhr 11
2491 CX
Den Haag
Nederland